Töökorraldus köögis ja hinnakujundamine koolitusprogrammid

Подтверждено: председателем Л.Ильиной

Töökorraldus köögis ja hinnakujundamine koolitusprogrammid


Koolitus: Töökorraldus köögis

Kursuse nimetus: Töökorraldus köögis. Peakokale, vanemkokale.

1. Koolituse üldinfo

  • Õppekavarühm: Majutamine ja toitlustamine.
  • Õppevaldkond: Teenindus.
  • Õppesuund: Isikuteenindus.
  • Majandustegevuse teade: Nr 227365 (26.10.2021); Nr 205792 (02.12.2018).
  • Kursuse kestus: 111 akadeemilist tundi (70 ak. tundi auditoorne töö, 28 ak. tundi praktika, 13 ak. tundi iseseisev töö).
  • Maksumus: 940.80 € (koos käibemaksuga).
  • Õppekeel: Eesti ja vene keel.

2. Sihtgrupp ja eesmärk

  • Sihtgrupp: Juhid, peakokad, vanemkokad, pagarid, kondiitrid ja toitlustusettevõtete juhatajad, kes soovivad täiendada oma teadmisi ja oskusi köögitöö korraldamises.
  • Eesmärk: Koolituse lõpetajad oskavad iseseisvalt koostada toitlustusettevõtte dokumente (menüüd, tehnoloogilised ja kalkulatsiooni kaardid, aruanded), juhtida meeskondi ning tagada kvaliteetne ja efektiivne töö köögis.

3. Õpiväljundid

Koolituse lõpetaja oskab:
  • Koostada menüüsid ja tehnoloogilisi kaarte.
  • Koostada köögidokumente (aruanne, plaan-menüü).
  • Analüüsida kalkulatsioonikaarte ja teostada hinnakujundust.
  • Juhtida köögimeeskonda ja korraldada köögi tööd vastavalt parimatele praktikatele.

4. Õppe sisu

  1. Toidutehnoloogia – 8 ak. tundi (+2 praktikat).
  2. Kaubatundmine – 2 ak. tundi (+4 praktikat).
  3. Toiduhügieen ja HACCP – 4 ak. tundi (+4 praktikat).
  4. Töökeskkonnaohutus ja seadmed – 2 ak. tundi (+4 praktikat).
  5. Hinnakujundamine – 8 ak. tundi (+6 praktikat).
  6. Köögikorraldus ja tehnoloogia – 10 ak. tundi.
  7. Menüü koostamine ja tehnoloogilised kaardid – 10 ak. tundi (+4 praktikat).
  8. Tööõigus – 6 ak. tundi.
  9. Meeskonnatöö – 6 ak. tundi.
  10. Klienditeenindus – 6 ak. tundi.
  11. Majanduslik seis toitlustusettevõttes – 8 ak. tundi (+4 praktikat).

5. Hindamine ja lõpetamine

  • Hindamismeetodid:
    • Praktilised ülesanded: menüü koostamine ja analüüsimine, tehnoloogiliste ja kalkulatsioonikaartide koostamine.
    • Testid toiduhügieeni kohta (positiivseks tulemuseks vaja 60% õigeid vastuseid).
    • Suuline vestlus (meeskonnatöö ja köögikorraldus).
  • Lõpetamise tingimused:
    • Osalemine vähemalt 70% õppetundidest.
    • Kõigi hindamisülesannete edukas sooritamine.
  • Väljastatavad dokumendid:
    • Tunnistus – kui õpiväljundid on saavutatud.
    • Tõend – kui õpiväljundeid ei saavutatud, kuid õppija osales õppetöös.

6. Koolituse toimumine ja kontakt

Aeg: Igakuiselt, kokkuleppel ja plaani alusel. Kontakt:

Koolitus: Hinnakujundamine toitlustusettevõtetes

Kursuse nimetus: Hinnakujundamine: Kalkulatsioon ja hinnakujundamine.

1. Koolituse üldinfo

  • Õppekavarühm: Majutamine ja toitlustamine.
  • Majandustegevuse teade: Nr 227365 (26.10.2021).
  • Kursuse kestus: 62 akadeemilist tundi (50 ak. tundi auditoorne töö, 8 ak. tundi praktika, 12 ak. tundi iseseisev töö).
  • Maksumus: 480.00 € (koos käibemaksuga).
  • Õppekeel: Eesti ja vene keel.

2. Sihtgrupp ja eesmärk

  • Sihtgrupp: Kokad, kondiitrid, juhatajad ja raamatupidajad, kes soovivad täiendada oma teadmisi hinnakujunduse ja raamatupidamise valdkonnas.
  • Eesmärk: Koolituse lõpetajad oskavad iseseisvalt koostada kalkulatsiooni kaarte, hinnata erinevaid hinnakujundamise meetodeid ja rakendada neid toitlustusettevõtetes.

3. Õpiväljundid

Koolituse lõpetaja oskab:
  • Koostada kalkulatsiooni- ja tehnoloogilisi kaarte.
  • Kasutada erinevaid hinnakujundamise meetodeid.
  • Koostada menüüsid vastavalt ettevõtte vajadustele ja eesmärkidele.

4. Õppe sisu

  1. Kaubatundmine ja tehnoloogilised protsessid.
  2. Toiduvalmistamise arvestus.
  3. Toiduhügieen ja enesekontroll.
  4. Menüü koostamine ja kalkulatsioonikaardid.
  5. Hinnakujunduse meetodid ja rakendamine.
  6. Raamatupidamise põhimõtted toitlustusettevõttes.
  7. Õigusaktid ja tööõigus.
  8. Töökorraldus köögis.
  9. Tööohutus ja seadmed.

5. Hindamine ja lõpetamine

  • Hindamismeetodid:
    • Praktilised ülesanded: tehnoloogiliste ja kalkulatsioonikaartide koostamine.
    • Testid.
  • Lõpetamise tingimused:
    • Osalemine vähemalt 70% õppetundidest.
    • Hindamisülesannete edukas sooritamine.
  • Väljastatavad dokumendid:
    • Tunnistus – kui õpiväljundid on saavutatud.
    • Tõend – kui õpiväljundeid ei saavutatud, kuid õppija osales õppetöös.

6. Koolituse toimumine ja kontakt

Aeg: Igakuiselt, kokkuleppel ja plaani alusel. Kontakt: