Судовой повар

Подтверждено: председателем Л.Ильиной

Koolitused: Toiduvalmistamine laeval ja lasteasutuses


Koolitus 1: Toiduvalmistamine lasteasutuses

Õppekava nimetus: Menüüde koostamine ja toiduvalmistamine lasteasutustes (koolisöökla ja lasteaed).


1. Üldinfo

  • Õppekavarühm: Majutamine ja toitlustamine.
  • Majandustegevuse teade: Nr 227365 (26.10.2021); Nr 205792 (12.02.2018).
  • Sihtgrupp: Peakokad, kokad, pagarid, kes soovivad täiendada teadmisi ja praktikaid lasteasutuste toitlustuses.
  • Kursuse kestus: 95 akadeemilist tundi (51 tundi teooria, 32 tundi praktika, 12 tundi iseseisev töö).
  • Maksumus: 796.80 € (koos käibemaksuga).
  • Õppekeel: Eesti ja vene keel.

2. Kursuse eesmärk ja õpiväljundid

  • Eesmärk: Anda teadmisi ja oskusi lasteasutuste toitlustuskorralduse valdkonnas.
  • Õpiväljundid:
    • Koostab lastemenüüsid ja tehnoloogilisi kaarte.
    • Tellib toiduaineid ja valmistab roogasid/pagaritooteid.
    • Korraldab köögitööd ja tagab kvaliteetse teeninduse lasteasutuses.

3. Õppe sisu

  1. Toiduvalmistamise tehnoloogia lasteasutustes – toiteväärtus, kalorsus, toiduaine tellimine.
  2. Menüüde ja tehnoloogiliste kaartide koostamine – päevamenüü ja retseptide arendamine.
  3. Töökorraldus köögis – tööohutus, seadmete kasutamine.
  4. Toiduhügieen ja enesekontroll – HACCP, puhtuse ja sanitaarreeglite tagamine.
  5. Teenindusmeetodid – klientide rahulolu ja efektiivne köögitöö.
  6. Praktika – menüüde ja tehnoloogiliste kaartide loomine, aruandluse koostamine.
  7. Arvutikasutus – tööriistade kasutamine kalkulatsioonideks ja planeerimiseks.

4. Hindamine ja lõpetamine

  • Hindamismeetodid:
    • Praktiline ülesanne: menüü ja tehnoloogiliste kaartide koostamine, roogade valmistamine.
    • Kirjalik test: toiduhügieeni alased teadmised (positiivseks tulemuseks 60%).
  • Lõpetamise tingimused:
    • Osalemine vähemalt 70% õppetundides.
    • Hindamisülesannete edukas sooritamine.
  • Dokumendid:
    • Tunnistus – kui õpingute nõuded on täidetud.
    • Tõend – kui õpiväljundeid ei saavutatud, kuid osales õppetöös.

5. Õppekeskkond ja õppematerjalid

  • Õppekeskkond: Ruumid vastavad töötervishoiu ja tööohutuse nõuetele. Kaasaegne tehnika, õppevahendid ja seadmed.
  • Õppematerjalid: Toiduseadus, tarbijakaitse seadus, praktilised juhendid ja retseptuurikogumikud.

6. Aeg ja kontakt

  • Algusaeg: Igakuiselt, kokkuleppel ja plaani alusel.
  • Kontakt:

Koolitus 2: Toiduvalmistamine laeval meeskonnale

Õppekava nimetus: Toiduvalmistamine laevadel meeskonnale.


1. Üldinfo

  • Õppekavarühm: Majutamine ja toitlustamine.
  • Majandustegevuse teade: Nr 227365 (26.10.2021); Nr 205792 (12.02.2018).
  • Sihtgrupp: Kokad, pagarid, kes soovivad täiendada teadmisi ja praktikaid laeval töötamiseks.
  • Kursuse kestus: 95 akadeemilist tundi (53 tundi teooria, 30 tundi praktika, 12 tundi iseseisev töö).
  • Maksumus: 796.80 € (koos käibemaksuga).
  • Õppekeel: Eesti ja vene keel.

2. Kursuse eesmärk ja õpiväljundid

  • Eesmärk: Anda teadmisi ja oskusi laeval töötamiseks vajalike toitlustuskorralduse meetodite kohta.
  • Õpiväljundid:
    • Koostab laevamenüüsid ja tehnoloogilisi kaarte.
    • Tellib toiduaineid ja valmistab kvaliteetseid toite meeskonnale.
    • Korraldab tööd kambüüsis ja tagab teeninduse.

3. Õppe sisu

  1. Laevaköökide töökorraldus – tööohutus, seadmed, kambüüsi korraldamine.
  2. Menüüde ja tehnoloogiliste kaartide koostamine – meeskonna vajaduste arvestamine.
  3. Toiduvalmistamise tehnoloogia laeval – roogade valmistamine ja säilitamine.
  4. Toiduhügieen ja enesekontroll – HACCP põhimõtete rakendamine.
  5. Praktika – laevaköögi korraldamine ja teenindamine.
  6. Arvutikasutus – tööriistade kasutamine menüüde ja aruandluse koostamiseks.

4. Hindamine ja lõpetamine

  • Hindamismeetodid:
    • Praktiline ülesanne: menüü ja tehnoloogiliste kaartide koostamine, roogade valmistamine ja serveerimine.
    • Kirjalik test: toiduhügieeni alased teadmised.
  • Lõpetamise tingimused:
    • Osalemine vähemalt 70% õppetundides.
    • Hindamisülesannete edukas sooritamine.
  • Dokumendid:
    • Tunnistus – kui õpingute nõuded on täidetud.
    • Tõend – kui õpiväljundeid ei saavutatud, kuid osales õppetöös.

5. Õppekeskkond ja õppematerjalid

  • Õppekeskkond: Ruumid vastavad töötervishoiu ja tööohutuse nõuetele. Kaasaegne tehnika ja seadmed laevatööks.
  • Õppematerjalid: Toiduseadus, praktikaõpetused ja retseptuuriraamatud.

6. Aeg ja kontakt

  • Algusaeg: Igakuiselt, kokkuleppel ja plaani alusel.
  • Kontakt: