Пищевая гигиена

Подтверждено: председателем Л.Ильиной

Toiduhügieeni koolitus: Enesekontrolli koostamine ja HACCP


1. Koolituse üldinfo

Õppekava nimetus:
Toiduhügieeni koolitus. Enesekontrolli koostamine, HACCP.

Õppekavarühm:
Majutamine ja toitlustamine.

Majandustegevuse teade:
Nr 227365 (26.10.2021), nr 205792 (02.12.2018).

Kursuse eesmärk:
Koolituse eesmärk on anda osalejatele teadmised toiduhügieeni põhimõtetest kaubandus- ja toitlustusettevõtetes ning oskused enesekontrolli plaani koostamiseks ja rakendamiseks vastavalt Veterinaar- ja Toiduameti juhistele.

Sihtgrupp:
Toidukaubanduse ja toitlustusettevõtete töötajad ning kõik, kes soovivad selles valdkonnas töötada.

Õppekeel:
Eesti ja vene keel.

Kursuse maksumus:
201.60 € (koos käibemaksuga).


2. Koolituse õpiväljundid

Koolituse lõpetanu:

  • Koostab iseseisvalt enesekontrolli plaani.
  • Koostab ja täidab seirelehed.
  • Korraldab ettevõtte toiduhügieenialast tegevust.

3. Õppe kogumaht ja struktuur

  • Kokku: 30 akadeemilist tundi
    • Auditoorne õpe: 20 ak. tundi
    • Praktika: 4 ak. tundi
    • Iseseisev töö: 6 ak. tundi

4. Õppe sisu

  1. Õigusaktid ja HACCP

    • HACCP põhimõtted ja mõisted.
    • Toiduseadus ja EL määrus EÜ nr 852/2004.
  2. Toiduhügieeni põhimõtted

    • Mikroorganismide mõju toidule.
    • Toidu kaudu levivad haigused ja toidumürgistused.
    • Toidu säilitamine ja käsitlemine.
  3. Praktiline osa

    • Enesekontrolli plaani koostamine ja rakendamine.
    • Riskianalüüs ja kriitiliste kontrollpunktide määratlemine.
  4. Puhastus ja desinfitseerimine

    • Hügieenivahendid ja meetodid.
  5. Kahjuritõrje ja töötajate vastutus

    • Töötajate roll toiduhügieeninõuete täitmises.

5. Õppekeskkond ja õppematerjalid

Õppekeskkond:
Koolitus toimub kaasaegsete õppevahenditega varustatud õppeklassis (tahvel, arvuti, mööbel jne), mis vastab töötervishoiu- ja tööohutuse nõuetele.

Õppematerjalid:

  • Jaotusmaterjalid paberil.
  • Praktiliste ülesannete juhendid.
  • Allikad: www.pta.ee ja Toiduseadus.

6. Hindamine ja lõpetamine

Hindamismeetodid:

  • Teadmiste testid: positiivne tulemus, kui vähemalt 60% vastustest on õiged.
  • Praktiline ülesanne: tehnoloogiliste skeemide ja analüüside koostamine.

Lõpetamise tingimused:

  • Osalemine vähemalt 70% õppetundidest.
  • Hindamise tulemused “arvestatud”/”mittearvestatud”.

Väljastatavad dokumendid:

  • Tunnistus: väljastatakse õpiväljundite saavutamisel.
  • Tõend: väljastatakse osalemise kinnituseks, kui õpiväljundeid ei saavutata.

7. Koolituse loobumine ja katkestamine

  • Loobumine: Teavitada kirjalikult vähemalt 1 tööpäev enne koolituse algust. Sel juhul tagastatakse 100% maksumusest.
  • Katkestamine: Koolitustasu ei tagastata.

8. Koolitajad

  • Larissa Iljina – insener-toidutehnoloog, täiskasvanute koolitaja VI.

9. Koolituse toimumise ajad

  • 05.01.2023 – 31.01.2023
  • 03.02.2023 – 28.02.2023
  • 03.03.2023 – 31.03.2023

Kontakt ja registreerimine:
Telefon: +372 53 444 578
E-post: bezant@hot.ee