Пищевая гигиена
Toiduhügieeni koolitus: Enesekontrolli koostamine ja HACCP
1. Koolituse üldinfo
Õppekava nimetus:
Toiduhügieeni koolitus. Enesekontrolli koostamine, HACCP.
Õppekavarühm:
Majutamine ja toitlustamine.
Majandustegevuse teade:
Nr 227365 (26.10.2021), nr 205792 (02.12.2018).
Kursuse eesmärk:
Koolituse eesmärk on anda osalejatele teadmised toiduhügieeni põhimõtetest kaubandus- ja toitlustusettevõtetes ning oskused enesekontrolli plaani koostamiseks ja rakendamiseks vastavalt Veterinaar- ja Toiduameti juhistele.
Sihtgrupp:
Toidukaubanduse ja toitlustusettevõtete töötajad ning kõik, kes soovivad selles valdkonnas töötada.
Õppekeel:
Eesti ja vene keel.
Kursuse maksumus:
201.60 € (koos käibemaksuga).
2. Koolituse õpiväljundid
Koolituse lõpetanu:
- Koostab iseseisvalt enesekontrolli plaani.
- Koostab ja täidab seirelehed.
- Korraldab ettevõtte toiduhügieenialast tegevust.
3. Õppe kogumaht ja struktuur
- Kokku: 30 akadeemilist tundi
- Auditoorne õpe: 20 ak. tundi
- Praktika: 4 ak. tundi
- Iseseisev töö: 6 ak. tundi
4. Õppe sisu
Õigusaktid ja HACCP
- HACCP põhimõtted ja mõisted.
- Toiduseadus ja EL määrus EÜ nr 852/2004.
Toiduhügieeni põhimõtted
- Mikroorganismide mõju toidule.
- Toidu kaudu levivad haigused ja toidumürgistused.
- Toidu säilitamine ja käsitlemine.
Praktiline osa
- Enesekontrolli plaani koostamine ja rakendamine.
- Riskianalüüs ja kriitiliste kontrollpunktide määratlemine.
Puhastus ja desinfitseerimine
- Hügieenivahendid ja meetodid.
Kahjuritõrje ja töötajate vastutus
- Töötajate roll toiduhügieeninõuete täitmises.
5. Õppekeskkond ja õppematerjalid
Õppekeskkond:
Koolitus toimub kaasaegsete õppevahenditega varustatud õppeklassis (tahvel, arvuti, mööbel jne), mis vastab töötervishoiu- ja tööohutuse nõuetele.
Õppematerjalid:
- Jaotusmaterjalid paberil.
- Praktiliste ülesannete juhendid.
- Allikad: www.pta.ee ja Toiduseadus.
6. Hindamine ja lõpetamine
Hindamismeetodid:
- Teadmiste testid: positiivne tulemus, kui vähemalt 60% vastustest on õiged.
- Praktiline ülesanne: tehnoloogiliste skeemide ja analüüside koostamine.
Lõpetamise tingimused:
- Osalemine vähemalt 70% õppetundidest.
- Hindamise tulemused “arvestatud”/”mittearvestatud”.
Väljastatavad dokumendid:
- Tunnistus: väljastatakse õpiväljundite saavutamisel.
- Tõend: väljastatakse osalemise kinnituseks, kui õpiväljundeid ei saavutata.
7. Koolituse loobumine ja katkestamine
- Loobumine: Teavitada kirjalikult vähemalt 1 tööpäev enne koolituse algust. Sel juhul tagastatakse 100% maksumusest.
- Katkestamine: Koolitustasu ei tagastata.
8. Koolitajad
- Larissa Iljina – insener-toidutehnoloog, täiskasvanute koolitaja VI.
9. Koolituse toimumise ajad
- 05.01.2023 – 31.01.2023
- 03.02.2023 – 28.02.2023
- 03.03.2023 – 31.03.2023
Kontakt ja registreerimine:
Telefon: +372 53 444 578
E-post: bezant@hot.ee