Обучение повара

Подтверждено: председателем Л.Ильиной

KOKA KOOLITUS – ÕPPEKAVA


Õppekava üldinfo

Õppekavarühm: Majutamine ja toitlustamine
Õppevaldkond: Teenindus
Õppesuunad: Isikuteenindus

Majandustegevusteated:

  • nr 227365 (26.10.2021)
  • nr 205792 (02.12.2018)

Koolituse eesmärk

Anda õppijale teadmised ja praktilised oskused, mis võimaldavad töötada kokana toitlustusettevõttes, valmistada ja serveerida erinevaid toite (külmroad, kuumroad, pagaritooted) menüü alusel ning korraldada tööprotsesse toitlustusasutustes.


Sihtgrupp

Inimesed, kes soovivad omandada teadmisi ja oskusi töötamiseks kokana toitlustusettevõttes ning olla valmis iseseisvaks tööks majutus- ja toitlustusasutustes.


Õpiväljundid

Koolituse läbinu:

  • Valmistab erinevaid roogasid ja pagaritooteid menüü alusel.
  • Serveeri ja portsioneerib toite vastavalt nõuetele.
  • Koostab menüüsid ja tehnoloogilisi kaarte.
  • Arvestab tooraineid ja koostab kalkulatsioonikaarte.
  • Planeerib ja korraldab tööprotsesse suurköögis.

Koolituse alustamise tingimused

  • Arstitõend.
  • Soov töötada toitlustusettevõttes.

Õppe kogumaht

Kokku: 252 akadeemilist tundi

  • Teooria: 140 ak. tundi
  • Praktika: 100 ak. tundi
  • Iseseisev töö: 12 ak. tundi

Maksumus: 1440.00 eurot (sisaldab käibemaksu).
Soodustus: Kolm või enam osalejat samast ettevõttest saavad soodushinna.


Koolituse sisu

  1. Töö planeerimine ja kaupade käitlemine (18 ak. tundi)

    • Töökoha planeerimine ja korras hoidmine.
    • Kaupade ja pakendite käitlemine.
    • Laoseisu inventeerimine.
  2. Toitude valmistamine (48 ak. tundi)

    • Eeltöötlemine, suppide, kastmete, lihatoitude, magustoitude jne valmistamine.
    • Eesti rahvustoitude valmistamine.
    • Portsjonite ja vaagnate ettevalmistamine.
  3. Menüü koostamine (15 ak. tundi)

    • Menüüde planeerimine, eritoitumine, tehnoloogiliste kaartide koostamine.
  4. Puhastustööd (3 ak. tundi)

    • Köögiseadmete ja töövahendite puhastamine.
  5. Teenindamine (6 ak. tundi)

    • Klienditeenindus, lauakatmine ja serveerimine.
  6. Suurköögitöö korraldus (18 ak. tundi)

    • Tooraine eeltöötlemine ja suurköögi tööprotsesside korraldamine.
  7. Erivaldkonnad (24 ak. tundi)

    • Dieettoitlustus, catering, restoranitöö, rahvus- ja regionaalköögid, majanduslikud põhimõtted, arvutikasutus köögis.
  8. Toiduhügieen ja HACCP (8 ak. tundi)

Iseseisev töö: Menüü koostamine ja tehnoloogiliste kaartide loomine (12 ak. tundi).

Praktiline töö: Töö toitlustusettevõttes (100 ak. tundi).


Õppemeetodid

  • Loengud, rühmatööd, praktilised ülesanded.
  • Spetsiifiliste küsimuste lahendamine ja analüüs töökohal.

Hindamismeetodid ja kriteeriumid

  • Praktiline ülesanne: Toidu valmistamine ja serveerimine (salat, supp, pearoog).
  • Test: Toiduhügieen (sooritus nõuab vähemalt 60% õigeid vastuseid).
  • Hinnang: Arvestatud / Mittearvestatud.

Õppekeskkond

  • Kaasaegselt varustatud õppeklassid (köögitehnika, kaalud, nõud, tööriistad).
  • Praktika toimub toitlustusettevõttes.

Õppematerjalid ja kirjandus

  • Kulinaaria / Sirje Rekkor, Argo, Tallinn 1997
  • Restoraniteenindus / M. Kotka, A. Roosapõld, 2002
  • Retseptiraamatud ja tehnoloogilised kaardid.

Osalejatele jagatakse vajalikud õppematerjalid paberkandjal.


Koolituse lõpetamise tingimused

  • Osalemine vähemalt 70% õppetööst.
  • Õpiväljundite saavutamine ja praktiliste ülesannete sooritamine.

Väljastatavad dokumendid:

  • Tunnistus: Kui kõik tingimused on täidetud.
  • Tõend: Kui õpiväljundeid ei saavutatud, kuid osaleja osales õppetöös.

Koolituse lõpuks

Õppija on valmis töötama iseseisvalt kokana toitlustusettevõttes.


Lektorid ja juhendajad

  • Larissa Iljina – Insener-toidutehnoloog, täiskasvanute koolitaja (tase VI), töökogemus üle 5 aasta.
  • Gennady Ilin – Insener.
  • Valentina Manasjan – Meister-kokk.

Koolituse ajakava

  • Algus: 20.11.2023
  • Lõpp: 30.04.2024

Õppekeel: Eesti ja vene.


Kontakt ja registreerimine

Telefon: +372 53 444 578 või +372 5804 1759
E-post: bezant@hot.ee